Tekniker

Screentryck

Screentryck är vår äldsta tryckteknik som bygger på att färg pressas genom en hårt fastspänd väv. Resultatet är ett skarpt tryck som håller länge. Med screen trycker vi värmetransfer och dekaltryck . Easy Transfer är vårt egna varumärke av hållbara värmetransfer för profilering på kläder. Dekaltryck är trycksaker som fäster på mängder av material t ex cyklar. Vi erbjuder även unika varianter av dekaltryck, dome och ultra. Domedekaler har en lack som utgör en upphöjd yta i 3D-effekt vilken ger ett exklusivt utseende. Lacken har också en skyddande effekt som gör att dekalen är mycket tålig. Ultradekalen är en överlackningsbar, supertunn polyesterdekal som tål höga temperaturer, upp till 200 grader.

Digitaltryck/Print

Med våra skrivare erbjuder vi dig digitaltryck av hög kvalitet. Digitaltryck är en tryckteknik som går att anpassa individuellt och som är effektiv vid många små upplagor. Hos oss kan du få mässmaterial såsom visitkort och informationsblad framtagna av vår laserskrivare . Vi erbjuder även rollups och bildutskrifter av hög upplösning med vår inkjetskrivare. Önskar du ditt tryck ingraverat kan du få det på material såsom glas och metall.

Plotter

Plotter är en teknik som innebär att en digitalmaskin konturskär ett material oftast efter att det har blivit screentryckt eller digitaltryckt.

Stansning

Stansning är en teknik som innebär att en stansmaskin skär ett material i konturer med hjälp av ett stansverktyg också oftast efter att det har blivit Screentryckt eller Digitaltryckt. Denna teknik används vid större upplagor. Dina trycksaker går givetvis att få stansade utefter dina önskemål.

Bigning

Bigning är en teknik som används för att vika material av tjockare papper, kartong eller plast. Naturligtvis får du dina trycksaker bigade om du önskar.

UV - LACKERING

UV - lackering är en teknik där lager av mycket tunn lack härdas av ultraviolett ljus. Matt eller blank lack läggs ovanpå den tryckta arket för att skydda och skapa en fin yta. Lackeringen kan antingen fås över hela tryckarket eller på delar av arket, kallat partiell lackning. Tekniken kan även bilda relieftryck som innebär att trycket blir något upphöjt.

LAMINERING

Tekniken innebär tillverkning av material i flera lager. Syftet med laminering är att uppnå förbättrad styrka och stabilitet eller ändra ytfinish, det gör även att materialet är följsamt vid bigning och falsning.

KASCHERING

Tekniken innebär uppfordring eller ihoplimning av ett pappersark eller kartong mot en annan yta med hjälp av ett limverk och en tryckvals.

Skyltar

Vi erbjuder dig som kund möjlighet att tillverka en stor variation av skyltar i olika material. Skyltarna är gjorda av hög kvalitet och med design som är anpassad efter dig.

Värmetransfer

Svensk Transfer har under flera år producerat värmetransfer. Värmetransfer är ett tryck som fästs på textilier. Vår egna produkt och varumärke Easy Transfer är ett resultat av noggranna tester av olika färgfabrikat för att utse vilken som lämpar sig bäst för värmetransfer. Idag producerar vi tryck som är slitstarka och hållbara.

Easy Transfer kan tillverkas som reflex, brodyr eller process -transfer och dessa kan även fås med spärrskikt för att trycket ska motverka blödning från färgade textilier och hålla så länge som möjligt. Oavsett om du vill trycka din logotyp på medarbetarnas arbetskläder eller en text på en tygkasse kan vi hjälpa dig med Easy Transfer.

Tryck som ska synas tydligt i mörker gör sig bäst med värmetransfer av reflex. Det kan exempelvis användas på arbetskläder, träningskläder, fritidskläder och väskor.

För att få ett exklusivt utseende på värmetransfer kan vi producera ett tryck med en illusion av brodyr. Fördelen med metoden är att tyger som inte kan punkteras med broderinål kan istället tryckas med brodyr-värmetransfer. Metoden har inte heller några begränsningar i val av färger.

4-Färgstryck är en process som används för att skapa bilder och tryck med olika färger och skuggningar, här finns även möjlighet att göra foton som värmetransfer. Tekniken har länge utövats i våra lokaler av erfarna tryckare med kunskap som utvecklats under flera år. Med precision och fingertoppskänsla har vi levererat process -transfer till nöjda kunder över hela Sverige.