Om oss

Företagsinformation

Svensk Transfer är ett fullservice screentryckeri vilket innebär att vi är med från idé till färdig produkt. Vi hjälper dig att verkställa dina förslag och framställa alla de trycksaker du behöver.

Vi på Svensk Transfer erbjuder hållbara produkter som är framtagna för att öka våra kunders konkurrenskraft. Det gör vi genom att ta fram produkter av kvalitet till det mest ekonomiska priset och genom att erbjuda snabba leveranser.

Inne i vår företagspark finns ett stort urval maskiner för att tillgodose just dina behov och förväntningar. Vi är försedda med alla tekniker som behövs för att ta fram den typen av tryck du behöver till din trycksak. De tekniker vi erbjuder är screentryck, digitaltryck, plotter, stansning och bigning. Vår fastighet är även utrustad med en hjärtstartare.

Vår företagspark står förstås inte på egna ben. Det är medarbetarna som är Svensk Transfers viktigaste tillgång. Därför har vi utrustat oss med personal som besitter den kompetens och erfarenhet som behövs för att ta oss an alla utmaningar vi ställs inför.

Svensk Transfer är lokaliserat centralt i Viareds företagspark för att vi ska finnas tillgängliga nära dig. Dessutom samarbetar vi med en rad logistikföretag för att du ska få din beställning i tid.

Hållbarhetsarbete

Vi på Svensk Transfer älskar att skapa, men inte på bekostnad av något annat. Vi är medvetna om att den bransch vi tillhör har en stor påverkan på vår miljö. Därför strävar vi hela tiden efter nya smarta lösningar för att reducera vår påverkan. Det gör vi bland annat med vår satsning på ett hållbart företagande som genomsyrar hela verksamheten och verksamhetens alla processer. Företagets hållbarhetstänk styrs av en helhetssyn där vi tar hänsyn till vad som är tekniskt möjligt, ekonomiskt rimligt och ekologiskt motiverat.

Vision

Vi vill att du som kund hos oss ska känna dig nöjd när du handlar av oss. Därför har vi en nollfel-vision om att inte tolerera ett enda fel i någon utav våra tillverkningsprocesser. Vi är inte nöjda om inte du är helt nöjd.

Certifieringar och policys

På företaget har vi under en lång tid arbetat med att höja kvaliteten och att ständigt minska vår miljöpåverkan. Med ISO 14001 och ISO 9001 arbetar vi för minskad miljöbelastning. I det dagliga arbetet eftersträvar alla medarbetare aktivt gemensam policy och rutiner. Vi har rutiner för avfallshantering, nödlägesberedskap, kemikaliehantering, avvikelser, olyckshändelser och ständiga förbättringar.

Miljöledning
ISO 14001:2015 innebär att vi har ett certifierat miljöledningssystem. Certifieringen säkerställer upprätthållandet av ett strukturerat miljöarbete för att minska användningen av miljöbelastande produkter, följa miljöförfattningar och förebygga föroreningar.

Kvalitetsledning
ISO 9001:2015 innebär att vi har ett certifierat kvalitetsledningssystem. Certifieringen säkerställer att vi ständigt arbetar med förbättringar och strukturerade rutiner för att hela ledningssystemet ska genomföras rätt.

Personuppgiftspolicy - GDPR

Svensk Transfers integritets- och personuppgiftspolicy beskriver hur Svensk Transfer AB, behandlar och använder dina personuppgifter i anslutning till webbplatsen svensktransfer.se samt våra produkter och tjänster. Denna policy gäller för alla som använder webbplatsen svensktransfer.se samt våra eller våra samarbetspartners produkter och/eller tjänster.

Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter till oss. Vi vill med denna policy visa hur vi säkerställer att dina personuppgifter behandlas i enlighet med tillämplig lagstiftning. Ladda ner vår GDPR-policy i pdf-format »

Arbetsmiljö

Vi tycker att en viktig del av arbetet är att vistas i en trivsam arbetsmiljö. Därför arbetar vi inuti fräscha lokaler som är ergonomiskt utrustade. En trivsam arbetsmiljö präglas också av en positiv anda och en arbetsplats där medarbetare inspireras och engagerar varandra, vilket vi stolt kan stå för.

Leverantörer

Vi är noga med vart det material vi använder kommer ifrån och att vi har en god relation med de leverantörer vi arbetar med. Såväl som vi vill att våra kunders verksamheter utvecklas vill vi att våra leverantörer också gör det.

Kundrelationer

Många av kunderna har följt Svensk Transfer från starten för över 60 år sedan och många har kommit till.

Lokalisering

Svensk Transfer har Borås varmt om hjärtat. Här har verksamheten grundats och drivs vidare inom familjen. Därför är det en självklarhet för oss att bidra till samhällets utveckling. Vi är stolta sponsorer av flera lokala idrottsföreningar.

Avfallshantering

Att ta hand om vårt avfall och att källsortera är en naturlig del av processen tycker vi. Med våra containrar och källsorteringsstationer här på företaget drar vi vårt strå till stacken för ett mer hållbart samhälle. Vi arbetar också aktivt för att minska materialsvinn genom att noga mäta upp hur mycket vi behöver av allt material i alla framställningsprocesser.

Projekt

För att ge tillbaka för vår påverkan på miljön har Svensk Transfer under flera år varit noga att analysera och reducera alla elförbrukningskostnader. Under 2019 installerades soldrivna el-paneler monterade på taket till företags lokalerna i syfte att omvandla solenergi till el. Anläggningen kan ge upp till 100 kW per timme vilket ger ungefär 100 000 kWh per år. Mängden koldioxidutsläpp som undviks med hjälp av anläggningen blir cirka 55795 kg per år.

Transportmedel

VD Mikael Jacobsson hade självklart miljön i åtanke när han valde transportmedel. Mikael kör en Tesla model S som drivs helt av el.

Vägen fram till idag...

Svensk Transfer startade 1955 som ett handelsbolag av Åke Jacobsson. Då var inriktningen framförallt försäljning och import av vattendekaler från Tyskland.

1959 köptes den första tryckmaskinen. En handtryckmaskin, lyxutrustad med vakuum i iläggningsbordet.

1961 kom första flytten i Svensk Transfers historia. Då flyttades verksamheten från Borås centrum till Sjömarken väster om Borås. I samband med flytten ombildades bolaget till ett aktiebolag.

1961 var även året då plasten gjorde sitt intåg i tryckbranschen. Vinyldekaler började produceras och såldes till bensinstationer och cykelhandlare m.m. En del av er har säkert minnesbilder av dåtidens "klistermärken".

I början av 80-talet händer det saker. Arkformat standardiseras och investeringarna i allt mer modern utrustning fortsätter. En av alla maskiner som köps in är en Misomex adderingsmaskin som gjorde att tryckfilmer kunde tillverkas mer exakt och med betydligt högre hastighet.

Vi flyttar fram till 90-talet då lokalerna i Sjömarken började kännas för små. Dags för flytt nummer två. Efter en del letande hittades det perfekta läget på Viared nära Borås med bra transportmöjligheter då R 40 passerar strax förbi. Produktionen hamnade i ett plan mot tidigare tre. Det innebar bland annat ökad produktion på grund av förbättrad logistik och större lokalyta.

1996 köptes en stansmaskin med digital registrering. Det innebar att vi kunde börja stansa med väldigt hög precision och ytterligare bredda vår verksamhet.

I början av millenniet introducerade vi värmetransfer. Efter en hel del utveckling och tester fram till hösten 2009, utmynnade detta ut i vår alldeles egna produkt och varumärke Easy Transfer.

Under 2020 fortsätter Svensk Transfer att växa och förvärvar Borås tryckeriet UV-Screen AB.

Sedan 1988 har företaget varit specialiserade på Screentryck, UV-lackning yta eller partiellt, laminering, kaschering och uppfordring. Den 9 augusti 2020 förflyttas UV-Screens produktion till Svensk Transfer som även ökar personalen med två anställda från tryckeriet. Svensk Transfer kommer ta över produktionen av UV-lackning, uppfordring och laminering. Syftet med det nya samarbetet är ökning av verksamheten i form av erfarenhet och kompetens, och utifrån det kunna möta kundernas behov.

Utöver den huvudsakliga produktionen har företaget under en lång period producerat hjärtstöd till nöjda kunder över hela Sverige. En skylt med hjärtstöd är en enkel lösning på ett problem. Skylten kan nu stå överallt utan hinder. Produkten kommer fortsatt produceras i Svensk Transfers lokaler.

Idag har vi en fullt digitaliserad företagspark som är anpassad för att möta våra kunders behov och krav.

Ser man tillbaka på den utveckling som Svensk Transfer har haft genom åren får jag säga att jag känner mig nöjd. Men vi tänker fortsätta att söka nya lösningar och investera för att kunna ge dig som kund den bästa kvalitet och service du kan få.


Mikael Jacobsson, VD
Tredje generationens tryckare

Swissqprint Impala

Det senaste decenniet har Svensk Transfer gjort flertal investeringar. Det nyaste tillskottet är en Swissqprint Impala. Skrivaren har i syfte att bredda utbudet och vår digitala kapacitet, möjliggöra produktion av mindre upplagor och återigen, med miljön i åtanke.

Klimatförändringar och global uppvärmning är en viktig, komplex fråga och Svensk Transfer tar den på största allvar. Swissqprint Impala är därför ett bra val i en bransch som ständigt utvecklas samtidigt som jordens resurser blir allt färre. Skrivaren lämnar ett litet miljöavtryck vilket vi anser är en viktig aspekt när vi investerar i nya projekt.

Impala är en kreativ skrivare som kan producera med en variation av material och färger. Beroende på kundens mål finns det mängder av möjligheter att tillverka produkter som möter olika krav. Vi hjälper mer än gärna till att utveckla idéer tillsammans med dig som kund.

Den nya maskinen kommer vara ett effektivt tillskott för Svensk Transfer.